Tervetuloa tutkimusmatkalle omaan mieleesi!

TERVETULOA TUTKIMUSMATKALLE OMAAN MIELEESI!

You can’t stop the waved, but you can learn to surf. (Jon Kabat-Zinn)

MINDFULNESS (MBSR) -kurssi

Pidämme huolta elämäntilanteestamme, pidämme huolta kehostamme, mutta pidämmekö huolta mielestämme? Entä jos ne oikeat, aidon hyvinvoinnin avaimet löytyvätkin sisältämme?

Elämässä tulee aina vastaan vaikeuksia ja haasteita – niitä emme voi hallita. Voimme kuitenkin vaikuttaa siihen, miten ne kohtaamme. Tie kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin voi löytyä mindfulnessin eli hyväksyvän, tietoisen läsnäolon avulla.

Mindfulness Based Stress Reduction eli MBSR on 8 viikkoa kestävä syväluotaava kurssi, jonka aikana opit kuinka läsnäoloharjoitteiden avulla voi tasapainottaa hermostoa, pitää paremmin huolta itsestä ja elää terveempää, sopusointuisempaa elämää. Kurssi järjestetään keskiviikkoisin 8.9.-27.10.2021 klo 18.-20.30. Kurssiin kuuluva hiljainen päiväretriitti on sunnuntaina 17.10.

MIKSI LÄHTISIN MUKAAN?
• Haluan oppia käsittelemään taitavammin stressiä, ahdistusta, masennusta, kipuja tai muita kroonisia vaivoja.
• Haluan oppia meditoimaan henkilökohtaisessa ohjauksessa ja ryhmän tuella.
• Haluan rauhallisemman mielen ja vähentää jatkuvaa pohtimista ja murehtimista, joka vaikuttaa elämänlaatuuni, työhöni ja ihmissuhteisiini.
• Haluan elämääni selkeyttä.
• Haluan oppia kohtaamaan erilaisia tilanteita viisaasti ja hallitummin automaattisen tunnereaktion sijaan.
• Haluan avata silmäni kaikelle hyvälle ympärilläni ja kasvattaa viisautta ja tasapainoa vaikeuksien varalle.
• Haluan oppia hyväksymään sen, mitä en voi muuttaa ja kohtaamaan itsevarmuudella sen, mihin voin vaikuttaa.


MIKÄ MBSR ON?
MBSR-ohjelman loi yhdysvaltalainen Jon Kabat Zinn (PhD) yhdessä kollegoidensa kanssa Massachusettsin yliopistosairaalassa vuonna 1979. Hänen tavoitteenaan oli auttaa sellaisia mm. kroonisista kivuista kärsiviä potilaita, joita lääketiede ei enää pystynyt auttamaan. Menetelmä yhdistää itäisen, tuhansia vuosia vanhan viisauden nykyaikaiseen läntiseen tietämykseen aivojemme ja kehomme toiminnasta. Nyt, 40 vuotta myöhemmin, menetelmä on muuttanut käsityksemme stressistä ja kivunhallinnasta. Sen vaikuttavuudesta kertovat monet tieteelliset tutkimukset ja sitä opetetaan työpaikoilla, sairaaloissa ja erilaisissa yhteisöissä tuhansille ihmisille.

MBSR-ohjelman perusperiaate on, että tarvitsemme aikaa ja ohjausta saadaksemme aikaan pysyviä muutoksia ajattelussamme, tunne-elämässämme ja toiminnassamme. Mindfulness muuttaa aivojamme eivätkä muutokset hermostomme toiminnassa tapahdu viikossa tai kahdessa. Kun teet harjoituksia säännöllisesti kahdeksan viikon ajan, annat muutokselle aidon mahdollisuuden.

MITÄ VOIN ODOTTAA KURSSILTA?
• kasvanutta rentoutumiskykyä
• enemmän energiaa ja elämänintoa
• parempaa kykyä sietää lyhyt- ja pitkäkestoista stressiä
• myötätuntoisempaa asennetta itseä ja muita kohtaan
• vähentynyttä ahdistus- ja masennusoireilua
• vähentynyttä negatiivista ajattelua
• vähentynyttä kroonisten terveysvaivojen oireilua
• toimivampaa vuorovaikutusta

MITÄ KURSSI SISÄLTÄÄ?
MBSR-ohjelma koostuu 2,5 tunnin viikoittaisista tapaamisista ja yhdestä hiljaisesta retriittipäivästä. Teemme yhdessä erilaisia helppoja ja lempeitä meditaatio- ja joogaharjoituksia ja tutustumme oman mielen kaavoihin ja toimintaan yksin ja yhdessä. Ohjelmaan kuuluu lisäksi lyhyitä luentoja ja keskusteluja, henkilökohtainen tuki sekä runsaat tukimateriaalit ja äänitteet kotiharjoitteita varten.

OHJAAJA
Ohjaaja Hanne Koveshnikov on opiskellut MBSR-ohjaajaksi Australian Mindfulness Training -instituutissa. Juttelen mielelläni, jos sinulla on kysyttävää kurssiin liittyen. Puhelinnumeroni on 0505299066. Minulle voi myös laittaa sähköpostia osoitteeseen hanne.koveshnikov@gmail.com. Lue lisää osoitteessa www.mindfulnesstraining.fi

HINTA
Kurssin hinta on 390 euroa.
Otathan yhteyttä, mikäli haluat tulla mukaan, mutta kurssimaksu on sinulle liian korkea. Kurssi on avoin kaikille!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!