Jooga, Kundalini

“Jooga on sisäisen tiedon tie itseen.” The Bhagavad Gita

Mitä on Kundalini jooga?
Kundalini joogaa on sanottu tietoisuuden joogaksi, jossa tuntien aikana yhdistetään asentoja ja asanoita, hengitysharjoituksia ja käsiasentoja eli mudria sekä meditaatiota ja mantroja.  

Kundaliinijooga vahvistaa kehoa, mieltä ja sielua ja auttaa löytämään tasapainon näiden kolmen välille, jolloin elämänlaatu paranee, jaksamme paremmin ja tiedämme suuntamme ja tarpeemme elämässä. Kundaliinijoogaa on harjoitettu mestareiden parissa jo tuhansia vuosia. Länsimaihin kundaliini on kulkeutunut pääasiassa Yhdysvaltojen kautta 1960- luvun lopulla, eri Intialaisten mestareiden välityksellä. 

Kokemukset ovat osoittaneet, että Kundaliinijooga vahvistaa hermostoa, lisää liikkuvuutta ja vahvistaa lihaksistoa, notkistaa ja vetreyttää, auttaa selkä- ja niska-hartia ongelmiin, parantaa unen laatua (koko keho ja mieli rauhoittuu), puhdistaa kehoa ja sinne kertyneitä epäpuhtauksia, lisää iloa ja elinvoimaisuutta sekä koordinaatiokykyä ja keskittymistä, parantaa suoritus- ja vastustuskykyä sekä ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa. 

Tietoisuuden joogalla tarkoitetaan tietoisuuden tason kasvattamista: jokaisella meillä on mahdollisuus oppia tunnistamaan ja oppimaan ne asiat, jotka ovat kokonaisvaltaisen hyvinvointimme tiellä ja siten tunnistaa keinot, joiden avulla voimme parantaa elämänlaatuamme ja omaa terveyttämme. 

(Lähteet: Suomen Kundaliinijoogayhdistys, Voiman Tie, Inderjit Kaur Khalsa.)

Tunnin rakenne
Kundalini jooga alkaa meditatiivisella harjoituksella, jossa käytämme mantran ja meditaation yhdistelmää. Tunti alkaa aina alkulämmittelysarjalla, josta siirrymme varsinaiseen Kriyaan eli päivän teeman mukaiseen harjoitukseen. Tunneilla tehdään vaihtuva opetussarja eli Kriya sekä meditatiivinen loppurentoutus ja meditaatio. Jooga tunnin aikana tehdään mantroja sisältäviä osuuksia.

Kaikkien tuntien opetukset pohjautuvat Yogi Bhajanin oppeihin.

Tunnin varaaminen:
Ryhmä: Sopimuksen mukaan, vähintään kolme henkilöä.
Yksityistunti: Sopimuksen mukaan.

Ilmoittautuminen alla olevalla yhteydenottolomakkeella. Lisäksi tunnin voi varata soittamalla minulle numeroon +358 40 046 5621. Hipaise numeroa sormella, niin puhelin ehdottaa siihen soittamista. Mikäli en pysty juuri sillä hetkellä vastaamaan puhelimeen, jätä tekstiviesti (SMS) tai Whatsapp-viesti, niin soitan sinulle takaisin.

Maksu:
Yksityistunti: 42€/henkilö
Ryhmätunti: 15€/henkilö
Maksutapa: käteinen, tilisiirto tai Mobilepay (+358 40 046 5621) ennen joogatuntia.

Mikäli tunnin hinta tuntuu suurelta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, mutta olet kiinnostunut palvelusta. Olethan yhteydessä minuun, niin selvitetään rahoitusvaihtoehtoja, tai voitaisiinko tehdä yhteistyötä jossain asiassa.

Ps. Varauspalvelun kautta voit ostaa myös 10x Kundalini-ryhmätuntipaketin hintaan 130€.

Joogan ohjaajana toimii:

Tea Lehikoinen
Jooga- ja meditaatio-opettaja
Tunnetaito-ohjaaja MM®
Coach


Kysy lisää Kundalini Jooga tunneista