Jooga, Yin

“Jooga on sisäisen tiedon tie itseen.” The Bhagavad Gita

Mitä on yin jooga?

Yin joogalle on tyypillistä passiiviset asennot kevyellä, pehmeällä venytyksellä, rauhallisuuteen ja tietoiseen läsnäoloon perustuen. Jokaisessa asennossa ollaan vähintään 3-5 minuuttia, mikä antaa aikaa myös mielen rauhoittamiselle. Yinissä halutaan päästä venyttämään sidekudosta lihasten sijaan ja se onnistuu silloin, kun venytykseen ei mennä liian syvälle ja siinä pysytään pidemmän aikaa. Tunneilla keskitytään paljon lantion ja alaselän venytyksiin, koska näillä alueilla on erityisen paljon sidekudosta ja sinne varastoituu joogafilosofian mukaan helposti fyysisiä ja henkisiä jännitteitä.

Kenelle yin jooga sopii?

Jos sinulla on pitkään jatkunutta jäykkyyttä ja särkyjä kehossasi, mielialavaihteluita, liikaa ajatuksia pyörimässä päässäsi, tunnet itsesi väsyneeksi tai päin vastoin ylivirittyneeksi ja haluaisit saada kierroksia alas, saattaa yin jooga olla juuri sitä mitä tarvitset.

Apuvälineet ja yin jooga

Yin joogassa käytetään maton lisäksi apuvälineitä kuten bolsteria, penkkiä, blokkia, joogavyötä ja vilttiä. Nämä voidaan tietysti myös korvata välineillä joita löytyy kotoa, kuten kirjoilla, vöillä, tyynyillä, jne.

Ohjaaja sopeuttaa tunnin tasoa osallistujien mukaisesti vaihtoehtoisia liikkeitä antaen. Tuntien teemat vaihtelevat viikoittain.

Tunnin varaaminen:
Yksityistunti: Ilmoittautuminen alla olevalla yhteydenottolomakkeella. Lisäksi tunnin voi varata lähettämällä minulle tekstiviestin (SMS, Whatsapp) numeroon +358 40 046 5621.

Maksu:
Yksityistunti: 50€/henkilö/tunti
Maksutapa: tilisiirto tai Mobilepay (+358 40 046 5621) ennen joogatuntia.

Joogan ohjaajana toimii:

Tea Lehikoinen
Jooga- ja meditaatio-opettaja
Tunnetaito-ohjaaja MM®
Coach


Kysy lisää yin joogatunneista